Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6761
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6761
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Sok z ananasów odlać do garnka, dodać 1/2 szklanki cukru.Jedną łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuścić w 1/2 szklanki wody do tego dodać 3 żółtka dobrze wymieszać.Sok z ananasów zagotować do tego wlać mąkę z żółtkami i ugotować kisiel.Do gorącego kisielu wsypać galaretkę cytrynową.
Ananasy pokroić w drobną kostkę skropić sokiem z cytryny i dać do ciepłego kisielu.Śmietanę ubić z cukrem pudrem do tego dodać przestudzony kisiel z ananasami.Wymieszać i przełożyć placek.Placek polać polewą.