Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1268
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1268
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Upiec biszkopt.Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno,dodać cukier i jeszcze raz ubić. Wlać żółtka,zmiksować.Na końcu dodać przesianą mąkę oraz pr.do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec w 190st.góra-dół do złotego koloru. Ugotować budyń w mniejszej ilości mleka,do gorącego dać masło i rozpuścić mieszając. Na wystudzony biszkopt dać lekko schłodzony budyń. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Śmietankę ubić,dodać śmietan-fix 2x. Do serka mascarpone dodać kawę i cukier,zmiksować. Na końcu dać ubitą śmietankę. Zmiksować , masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać.
Czekoladę zetrzeć na grubych oczkach tarki i posypać po wierzchu. Dać do lodówki na kilka godzin.
Smacznego życzę!