Biszkopt niezawodny

Biszkopt niezawodny
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiesia01
jeśli będzie robiony wg przepisu - zawsze uda się

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubić pianę z białek z solą (porządnie), dodać cukier i dobrze zmiksować ( około 12-15 minut). Masa białkowo-cukrowa powinna być lśniąca i sztywna. Dodać roztrzepane żółtka, Na koniec do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i bardzo delikatnie wymieszać. Piec ok 30 min w temp. ok 180 stopni

  2. PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA RZUCIĆ NA BLAT Z WYS. OKOŁO 30-50 CM,

Komentarze do przepisu (3)

apam76 01 maja 2014
nie polecam robiłam w/g przepisu i nie wyszedł strata czasu i składników!!!
Konto usunięte 01 maja 2014
Za dużo mąki.Do 4 jaj 1 i 1/2 szkl. mąki ???
ulcia78 03 maja 2014
Robilam dzisiaj wyszedl pyszny!przepis jak najbardziej ok!
Składniki
Składniki