Biszkopt na tort, spód biszkoptowy

Biszkopt na tort, spód biszkoptowy
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Lekki i puszysty biszkopt do tortu.

Składniki

  • 5 jajek,wanilia
  • 150g cukru(cukier mozna zwiekszyc do 200g ,jezeli lubi sie slodszy)
  • 150g maki
  • 50g maki kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem,wanilia na kremowa ,biala mase na najwyzszych obrotach.
    Dodajemy make wymieszana z maka kukurydziana i szpatulka delikatnie mieszamy .
    Tortownice lub rant(pieke tylko w rantach) wykladamy papierem do pieczenia -tylko spód i wlewamy mase biszkoptowa.Rant ma 20 cm srednicy

  2. Pieczemy góra/dól 165 stopnie przez ok.45 min.
    Po upieczeniu,rzucam rantem o blat stolu ,zeby wyszlo powietrze i zostawiam do ostygniecia.

    GOTOWE!!!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 15 lipca
super:)
Składniki
  • 5 jajek,wanilia
  • 150g cukru(cukier mozna zwiekszyc do 200g ,jezeli lubi sie slodszy)
  • 150g maki
  • 50g maki kukurydzianej
Składniki