Biszkopt Mamy

Biszkopt Mamy
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: emka74
Niezawodny przepis na puszysty biszkopt:) Na dużą blaszkę. Polecam!

Składniki

  • Jajka - 6 szt
  • Cukier - 1 szkl
  • Mąka pszenna tortowa - 1 i 1/2 szkl
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Sól - szczypta

Przygotowanie

  1. Do białek dodać szczyptę soli. Pod koniec ubijania białek dodać cukier. Ubić na sztywną pianę.

  2. Dodać żółtka - delikatnie zmiksować.

  3. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Bardzo delikatnie wymieszać łyżką.

  4. Masę delikatnie przelać na dużą blaszkę.

  5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do "suchego patyczka" - ok. 25 minut.

Składniki
  • Jajka - 6 szt
  • Cukier - 1 szkl
  • Mąka pszenna tortowa - 1 i 1/2 szkl
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Sól - szczypta
Składniki