Biszkopt kakaowy na occie

Biszkopt kakaowy na occie
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Anka1803
Kolejny sprawdzony przepis na biszkopt. Rośnie jak szalony, polecam ;)

Składniki

  • 8 jajek
  • 2 szklanki mąki (jeżeli biszkopt ma być kakaowy należy zamienić około 4 łyżki mąki na kakao)
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem.

  2. Żółtka w osobnej miseczce utrzeć z octem, dodać proszek do pieczenia, wymieszać.

  3. Do żółtek na przemian dawać mąkę i ubite na sztywno białka.

  4. Gotową masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (25 x 35) i piec przez około 40 minut temperaturze 180 stopni.

Składniki
  • 8 jajek
  • 2 szklanki mąki (jeżeli biszkopt ma być kakaowy należy zamienić około 4 łyżki mąki na kakao)
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki