Biszkopt I

Biszkopt I
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mateusz15
Prosty, smaczny biszkopt.

Składniki

  • jajka, 4 szt.
  • olej, 50ml
  • mąka, 200g
  • cukier, 200g
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Jajka wbić do naczynia, które wstawiamy w większe naczycie z ciepłą wodą. Wsypujemy do jajek cukier i ubijamy na parze do czasu, aż masa zbieleje i osiągnię temperaturę ok 40 stopni C.

  2. Do masy jajecznej dodać olej cały czas ubijając.

  3. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować na średnich obrotach.

  4. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Komentarze do przepisu (1)

agulam22 12 września 2009
Najprostsze i najpraktyczniejsze.Idealny biszkopt na bazę do tortów.
Składniki
  • jajka, 4 szt.
  • olej, 50ml
  • mąka, 200g
  • cukier, 200g
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
Składniki