Biszkopt do tortu kakaowy stabilny który nie opada

Biszkopt do tortu kakaowy stabilny który nie opada
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Biszkopt kakaowy,stabilny który nie opada.Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiam biszkopt krótko do wystygniecia i od razu mozna z niego zrobic ciasto czy tort.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji

Składniki

  • 5 jajek
  • 160g cukru + cukier waniliowy
  • 120g mąki pszennej
  • 35g gorzkiego kakao
  • 50g skrobi np.ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. Do misy miksera wbijamy jajka i na najwyzszych obrotach dodajac stopniowo cukier ubijamy przez 10 min.

  2. Mąkę,kakao i skrobie przesiewamy przez sitko.
    Piekarnik włączamy na 160 stopni góra/dól.

  3. Do dobrze ubitych jajek dodajemy przesiana mąkę,kakao i skrobie ,za pomoca szpatulki energicznymi ruchami wszystko razem łączymy ,jednak mieszamy nie za dlugo,zeby masa zostala jeszcze dobrze napowietrzona.

  4. Do formy o srednicy 20-24 cm wlewamy ciasto i pieczemy ok.40 min.

  5. Po wyciagnieciu z piekarnika ciasto zostawic do wystygniecia .SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 08 listopada 2021
Pyszotka:)
Składniki
  • 5 jajek
  • 160g cukru + cukier waniliowy
  • 120g mąki pszennej
  • 35g gorzkiego kakao
  • 50g skrobi np.ziemniaczanej
Składniki