Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt czekoladowy z roztopioną gorzką czekoladą, baza do wszelakich tortów. Biszkopt najlepiej upiec w tortownicy o średnicy 24cm i spokojnie wtedy da go się przekroić na trzy części. Ja akurat ten na potrzeby ciasta przekroiłam na cztery 1 cm blaty.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 107
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 107
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.
Na małym ogniu roztapiamy masło z połamaną czekoladą. Kiedy czekolada lekko przestygnie cały czas miksując dodajemy pojedynczo żółtka a następnie cukier puder.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i już na najniższych obrotach miksera mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z jajek mieszając łyżką.
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy. Przekładamy ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170st ok 35-40 minut do suchego patyczka.