Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny i smaczny sernik na świąteczny stół.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Wykonanie masy serowej: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać zmielony twaróg, wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej i lekko wymieszać łyżką. Wykonanie biszkoptu: Ubić pianę z białek, dodać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać roztarte żółtka, mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Następnie na ciasto wyłożyć bardzo delikatnie masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 45 minut. SMACZNEGO.