Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto. Z pewnością zrobi wrażenie na rodzinie, krewnych czy znajomych. Serdecznie polecam.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę tak aby podwoiły swoją objętość. Dodać dwie łyżki letniej przegotowanej wody. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Masę wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 23x27 cm. Piec 35 minut w 180 st. C w nagrzanym piekarniku. Po wystudzeniu na biszkopcie ułożyć pokrojone w ósemki brzoskwinie. Ugotować budynie z wiórkami kokosowymi w 1 litrze mleka. Ciepłą masę wylać na brzoskwinie. Z miękkiego masła, cukru pudru, wiórek kokosowych i przesianej mąki zarobić kruszonkę. Posypać na wierzchu budyniu. Ciasto zapiekać w nagrzanym do 180 st. C piekarniku jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Dobrze jest dać na 3-4 godziny do lodówki. Dobrze się wtedy kroi.