Biszkopt

Biszkopt
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Przepis, który nigdy mnie nie zawiódł

Składniki

  • Jajka 7szt.
  • Cukier 1,5 szkl.
  • Cukier waniliowy 1op
  • Mąka pszenna 0,5 szkl.
  • Mąka ziemniaczana 1,5 szkl.
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na białą puszystą masę. Następnie dodać przesiane przez sitko mąki z proszkiem. Delikatnie wymieszać.
    Biszkopt wylać na wyłożoną papierem tortownicę i piec w 180 stopniach 30-35 minut.
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 24 lutego 2019
jaki równiutki :)
Maudie 25 lutego 2019
Jaki rasowy biszkopt!Świetny:)
Składniki
  • Jajka 7szt.
  • Cukier 1,5 szkl.
  • Cukier waniliowy 1op
  • Mąka pszenna 0,5 szkl.
  • Mąka ziemniaczana 1,5 szkl.
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Składniki