Biszkopt

Biszkopt
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: aga94
Moja wersja biszkoptu

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 180 st. C. i pieczemy przez 35-40 minut. Po tym czasie wyciągamy i upuszczamy z wysokości ok. 50 cm np. na dywanik. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)

Składniki
  • 8 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki