Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biskwity z winogronami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Białka z 2 jajek ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj cukier kryształ i jedno opakowanie cukru waniliowego. Ubijaj 3 minuty.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj 2 żółtka. Utrzyj, a następnie połącz masę z ubitą wcześniej pianą. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Łyżką nakładaj porcje ciasta, uformuj 6 placków.
Piecz na złoto (8-10 min) w piekarniku rozgrzanym do 200 st.
Biszkopty przestudź, obkrój tak, by ciastka były równe. Złóż je na połówki, by stygnąc przybrały odpowiedni kształt. Kremówkę ubij na sztywno z drugim cukrem waniliowym. Winogrona umyj, osusz starannie, oderwij od szypułek. Biszkopty napełnij kremówką i owocami, posyp cukrem pudrem.
czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety