Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bigosik z młodej kapusty"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Kapustę myję, szatkuję, przekładam do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zalewam wodą. Gotuję ok. 30 minut.
Warzywa myję, pomidora sparzam wrzątkiem, obieram. Wszystkie warzywa i kiełbasę kroję w małą kostkę.
Na patelni roztapiam masło, wkładam kiełbasę z cebulą, gdy się zarumienią, dokładam pieczarki, pomidory i koncentrat pomidorowy. Całość doprawiam, mieszam. Duszę ok. 5 min.
Zawartość patelni przekładam do garnka z kapustą, mieszam, duszę ok. 15 min, aż wszystkie zmiękną.
Jeśli jest taka potrzeba, w trakcie gotowania dolewam wody. Gdy potrawa jest zbyt mdła, doprawiam wg gustu.
Bardzo smaczny,szybki i prosty w ala bigosik z młodej białej kapusty,przyprawa do pomidorów świetnie do niego pasuje.Do podania z pieczywem lub ziemniakami jak kto woli :)
Smaczny bigosik, łatwy w przygotowaniu! Martyna Kuźma z WęgrowaŹródło: Kobieta i życie