Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigosik po wielkopolsku"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę pokrój. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i kapustę. Smaż na dużym ogniu, ciągle mieszając. Po 5 min zdejmij z ognia. Wymieszaj z gałką, solą i pieprzem.
Ziemniaki obierz, pokrój na cienkie plasterki. Formę do zapiekania natrzyj przekrojonym czosnkiem i masłem. Pieczeń pokrój w kostkę.
Ułóż pierwszą warstwę ziemniaków tak, by zachodziły na siebie na ok. 1 cm. Następnie rozłóż: połowę mięsa i kapusty, połowę pozostałych ziemniaków, resztę mięsa, kapusty, ziemniaków. Śmietankę połącz z serem. Polej ziemniaki. Piecz 60 min w 190°C. Posyp natką.Źródło: Naj