Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigos z żurawiną i marchewką"
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 223
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 223
Składniki
Opłukaną kapustę siekam, wkładam do dużego garnka. Dodaję starte marchewkę i pietruszkę. Zalewam wrzątkiem do wysokości kapusty, dodaję liście laurowe, ziele angielskie, wstawiam na mały ogień.
Gotuję do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Wędliny i mięso kroję, podsmażam na oleju. Podsmażam również posiekaną cebulę. Z ugotowanej kapusty odlewam nadmiar wody, dodaję wcześniej namoczone grzyby, wędliny, mięso, cebulę.
Dodaję przyprawę do bigosu, pokrojone w paski śliwki i żurawinę. Gotuję 30-40 minut.
Ten bigos ma wspaniały aromat i winny smak. Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Kobieta i życie