Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bigos z wędzonym boczkiem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
Kapustę płuczę na sicie pod bieżącą wodą, odciskam, wkładam do garnka, podlewam wodą, dodaję ziele angielskie, suszone ziarenka kopru, liść laurowy, pieprz i gotuję do miękkości.
Grzyby namoczone poprzedniego dnia kroję i dokładam do kapusty.
Na rozgrzanym oleju smażę pokrojoną w kostkę cebulę z łyżeczką cukru, dodaję również pokrojone w kostkę mięso, boczek i kiełbasę. Smażę około 20 min pod przykryciem.
Dodaję do kapusty i duszę na wolnym ogniu, mieszając około 1 i 1/2 godz., dodaję pokrojone w paski śliwki, przyprawy i koncentrat pomidorowy, gotuję jeszcze 10 minut.
Najlepiej wszystkim smakuje na trzeci-czwarty dzień. Agata Skiba z Łabędziowa.Źródło: Kobieta i życie