Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z różnymi rodzajami kiełbas"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 24
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5477
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 24
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5477
Składniki
godz. • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 8 porcji.
Kapustę kiszoną kroję i wkładam do garnka. Zalewam wodą, zagotowuję. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, odlewam wodę, uzupełniam świeżą, ponownie zagotowuję. Dodaję poszatkowaną białą kapustę, ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu. Gotuję do miękkości.
W tym czasie kroję mięso w kostkę i podsmażam na smalcu, aż płyn odparuje. Dodaję pokrojone w kostkę kiełbasy i jeszcze chwilę smażę.
Dodaję je do kapusty wraz z wcześniej namoczonymi grzybami. Mieszam, dodaję 2 łyżeczki kminku i gotuję przez godzinę. Następnie zrumieniam cebulę i dodaje do kapusty wraz z ziarnami jałowca. Gotuję jeszcze pół godziny. Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam.
W ten sposób przyrządzony jest naprawdę doskonały! Aneta Okulicz z BydgoszczyŹródło: Kobieta i życie