Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos z piersią indyka w pomidorach"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Kapustę kiszoną włóż do garnka, zalej bulionem drobiowym. Dodaj liść laurowy, ziarna jałowca oraz ziela angielskiego, wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu do miękkości (około godziny).
Pierś indyka umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Smalec rozgrzej na patelni, podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj do kapusty 10 minut przed końcem gotowania.
Garnek z bigosem odstaw w chłodne miejsce do ostudzenia. Dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku.
<strong>Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie