Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z mięsem karkówki i bakaliami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Składniki
Karkówkę umyj, zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, oprósz solą. Ugotuj. Wyjmij z wywaru, ostudź, pokrój w kostkę. Wywar przecedź.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, zeszklij. Wsyp rodzynki, żurawinę, pokrojone śliwki i morele. Smaż 10 minut. Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Kapustę odciśnij, włóż do wywaru z gotowania karkówki. Dodaj startą marchewkę, boczek z owocami i karkówkę. Gotuj, aż kapusta zmięknie. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie