Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z grzybami po cygańsku"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 11
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 927
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 11
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 927
Składniki
Kapustę płuczę, przekładam do garnka i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Grzyby rozmrażam, kroję w kosteczkę i smażę 5 min na maśle.Cebule obieram, razem z kiełbasą kroję w kostkę. Do grzybów dodaję cebulę, smażę ok. 3 min. Kiełbasę smażę na oleju.
Ugotowaną kapustę dobrze odciskam z wody, kroję na mniejsze kawałki. Dodaję podsmażone , podlewam szklanką wody, duszę 30 min. Pod koniec dodaję koncentrat, cukier, paprykę, ocet oraz sól i pieprz do smaku. Bigos najlepiej smakuje następnego dnia.Źródło: Tina