Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigos z cukinii"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posoloną ułóż na sitku. To samo zrób z obraną marchwią Przełóż ją do miski.
Cebulę pokrój w piórka, po czym zeszklij ją na rozgrzanym oleju. Dołóż marchewkę i smaż kilka minut.
Następnie dodaj cukinię, podlej całość szklanką wody i dolej koncentrat wymieszany z papryką. Duś do czasu, aż warzywa zmiękną.
?Wtedy dołóż pokrojoną w plastry kiełbasę.
Gotowy bigos dopraw solą i pieprzem. Najlepszy będzie następnego dnia, kiedy wszystkie się przegryzą.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax