Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos z białej kapusty z pomidorami i śliwkami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2288
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2288
Składniki
Pokrój w kostkę mięso oraz cebule. Marchewki pokrój w talarki. Kapustę cienko poszatkuj.
Mięso zrumień na oleju, włóż ce- bulę i chwilę smaż razem. Dodaj kapustę oraz marchewkę i, mieszając, smaż kilka minut.
Zalej całość gorącym bulionem i duś pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec gotowania włóż pokrojone pomidory, śliwki oraz posiekany koperek i jeszcze chwilę gotuj. Przypraw bigos solą, pieprzem, papryką. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Agata Sikorska</strong>Źródło: Kurier TV