Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biedroneczki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Truskawki umyj, osusz, pozbaw szypułek i pokrój.
Mąkę przesiej przez sito do miski. Dosyp cukier, proszek do pieczenia oraz sól.
Do drugiego naczynia wlej roztrzepane jajka, mleko i olej. wymieszaj, po czym połącz mokre z suchymi i zmiksuj.
Dołóż truskawki i delikatnie połącz.
Nałóż ciasto do muffinkowych foremek i wstaw do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 25 minut.
Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku i połącz z sosem truskawkowym. Gdy zacznie tężeć, polej nim wystudzone muffinki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i udekoruj nią ciastka tak, by powstały słodkie biedronki.Źródło: Kurier TV