Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja kiedyś słynnego czekoladowego bloku, który teraz również ma dużą rzeszę fanów. Biały blok z przyjemnym posmakiem słonych orzeszków.
Naczynie ceramiczne, rózga, garnek.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Na samym początku rozkruszyłam herbatniki. W garnuszku podgrzałam mleko z dodatkiem masła oraz białego i waniliowego cukru. Wszystko podgrzewałam na małym ogniu, aż masło się rozpuściło i wszystkie składniki połączyły. Zmniejszyłam moc kuchenki i do jednolitej gorącej masy wsypałam mleko w proszku i dokładnie wszystko wymieszałam posiłkując się rózgą. Zgasiłam kuchenkę i do całości dodałam pokruszone herbatniki, żurawinę i słone orzeszki ziemne. Wszystko przemieszałam i masę na blok przełożyłam do ceramicznego naczynia i wygładziłam. Po wystygnięciu przełożyłam naczynie z blokiem do lodówki.