Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biały barszcz na szybkim wywarze z kiełbasy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Kiełbasę zalej wodą i krótko obgotuj na małym ogniu (ok. 10 min od momentu, gdy zawrze). Wyjmij kiełbasę, a do wywaru włóż warzywa i dodaj przyprawy. Ugotuj. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki i zakwas (lub sok z cytryny) i gotuj chwilę. Z mąki i śmietany zrób zaprawkę (połącz, dolej wywaru i wymieszaj), zabiel zupę. Przecedź, dopraw majerankiem.
Na głębokich talerzach lub w miseczkach rozłóż pokrojone jajka i kiełbasę, zalej zupą. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać surowe wiórki chrzanu.Źródło: Świat kobiety