Biało - czerwony sernik na zimno( na twarogu)

Biało - czerwony sernik na zimno( na twarogu)
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Honorata27
Lekki i puszysty sernik przygotowany na bazie sera twarogowego. Łatwy i bardzo smaczny posmakuje na pewno dzieciom. Doskonały na nadchodzący dzień dziecka.

Składniki

Przygotowanie

  1. Truskawki myję, usuwam szypułki, wycieram z nadmiaru wody. Kroję na ćwiartki. Galaretkę rozpuszczam w 250 ml wrzącej wody. Dodaję pokrojone truskawki. Studzę. Gdy żelatyna zacznie tężeć, wkładam ja do lodówki, aby całkowicie stężała.
    Twaróg mielę dwa razy. Następnie ucieram go z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie. Z jogurtu naturalnego gęstego odkładam dwie łyżki. Pozostały jogurt dodaję do masy twarogowej. Gdy żelatyna stężeje, dodaje do niej jogurt i lekko odgrzewam. Powoli wlewam do masy twarogowo-jogurtowej.
    Biszkopty wykładam na dno tortownicy. Na biszkopty wykładam połowę masy twarogowej. Odkładam na 30 minut do zastygnięcia w lodówce. Stężałą galaretkę kroję na kwadraty. Wykładam na pierwsza warstwę twarogową. Następnie na galaretkę wykładam drugą połowę masy twarogowej. Odstawiam do lodówki, aby zastygła.

  2. Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga!

Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 28 maja 2019
Wygląda mega lekko :) Świetny:)
pelen_brzuszek 28 maja 2019
ale bym zjadła :)
Składniki
Składniki