Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na gorącą czekolade
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Do rondelka o grubym dnie wlej 1,5 l mleka i podgrzewaj. Kiedy na brzegach pojawią się pęcherzyki, zdejmij mleko z ognia. 2. Do mleka dodaj 150 g pokruszonej białej czekolady oraz po 2 łyżeczki likieru pomarańczowego i kawy rozpuszczalnej. 3. Mieszaj do czasu, aż biała czekolada całkowicie się rozpuści, a napój zyska jednolitą, jedwabiście gładką konsystencję. 4. Gorącą czekoladę przelej natychmiast do kolorowych kubków lub filiżanek. Wierzch napoju udekoruj bitą śmietaną. 5. Wierzch stożka z bitej śmietany możesz posypać mielonym cynamonem. Na spodku filiżanki, dla efektu, połóż cynamonową laskę.