Bezy z kremem cytrynowym

Bezy z kremem cytrynowym
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: NaTa033
... by osłodzić sobie życie

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagotować 150 ml wody z cukrem, cukrem waniliowym, połową skórki otartej z cytryny i sokiem cytrynowym. Gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsty syrop.

  2. Z białek ubić sztywną pianę i (nie przerywając ubijania) cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Ubijać aż masa ostygnie.

  3. Masę wymieszać z migdałami, nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć do tortownicy formując ciasteczka.

  4. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 130* i suszyć ok. 40 min.

  5. śmietanę ubić z cukrem pudrem i resztę skórki z cytryny.

  6. Przełożyć do szprychy do dekorowania tortów i wycisnąć rozetki wprost na wystudzona bezę.

  7. * udekorować każdą plasterkiem limonki.

Składniki
Składniki