Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bezowe z orzechami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 108
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 108
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Do miski wlej białka, dodaj szczyptę soli, ubij. Wsypuj po łyżce cukru. Dodaj sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj delikatnie łyżką.
Na papierze do pieczenia odrysuj okrąg średnicy 24 cm, wyłóż białka. Wstaw do piekarnika do 160°C, po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 120°C, piecz 40 minut, wystudź w piekarniku przez noc.
Śmietanę ubij z cukrem, wyłóż na bezę. Obierz banana, pokrój w plastry. Udekoruj nimi ciasto, posyp orzechami, polej kajmakiem. Podawaj schłodzone.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień