Bezowe ciasteczka

Przepis dnia 2008-12-06
Bezowe ciasteczka
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jaolowiecki
szybko i tanio

Składniki

  • bialka, 8
  • cukier, 600 dkg.
  • Wiorki kokosowe, 100 dkg.
  • orzechy laskowe(mielone), 100 dkg.
  • orzechy wloskie(mielone), 100 dkg.
  • migdaly(mielone, 100 dkg
  • sol, szczypta

Przygotowanie

  1. Bialka ubijam z cukrem 10 minut.Dziele piane na 4 czesci i mieszam osobno z orzechami,wiorkami,migdalami.Dwoma lyzkami nakladam male piramidki na blacze wylozona papierem i do pieca z termoobiegiem. Na raz wkladam 4 blachy.150°C na 40 min..Tygodniami mozna je przechowywac nie zamykajac.Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

socharena 07 grudnia 2008
Wyglądaja smakowicie...Na pewno spróbuję upiec.Pozdrawiam:)
agata_gor 04 listopada 2011
Ciekawe kto jest w stanie tak długo przechowywać, tak smakowicie wyglądające ciasteczka?;)
Składniki
  • bialka, 8
  • cukier, 600 dkg.
  • Wiorki kokosowe, 100 dkg.
  • orzechy laskowe(mielone), 100 dkg.
  • orzechy wloskie(mielone), 100 dkg.
  • migdaly(mielone, 100 dkg
  • sol, szczypta
Składniki