Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bezglutenowe herbatniki z rodzynkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 72
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1701
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 72
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1701
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Składniki
Wymieszaj mąkę, gumę ksantanową i proszek do pieczenia. Dodaj margarynę i zmiksuj. Następnie wsyp cukier z rodzynkami i wymieszaj. Jajka wymieszaj z mlekiem i dodaj do masy. Jeżeli jest zbyt gęsta dodaj trochę mleka. Łyżką formuj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp cukrem i piecz 20 minut w 200°C, aż ciastka zarumienią się.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14