Bezglutenowe ciasto migdałowe

Bezglutenowe ciasto migdałowe
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Pyszne i szybkie w zrobieniu ciasto, polecam :)

Składniki

  • 200 g. mąki migdałowej (zmielonych migdałów)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jaja
  • 1 łyżka aromatu waniliowego

Przygotowanie

  1. Całe jaja miksujemy z cukrem i aromatem, aż potroją swoją objętość. Następnie dodajemy makę migdałową i krótko mieszamy mikserem.
    Ciasto wylewamy na formę wyłożoną w całości papierem do pieczenia.

    Pieczemy w 150* 35-40 minut.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 13 stycznia
Proste,szybkie i smaczne :-)
Składniki
  • 200 g. mąki migdałowej (zmielonych migdałów)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jaja
  • 1 łyżka aromatu waniliowego
Składniki