Bezglutenowe ciasto gryczane a’la piernik

Bezglutenowe ciasto gryczane a’la piernik
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Coś dziecinnie proste ale za to jakie pyszne z wykorzystaniem cudownej kaszy gryczanej! Polecam szczególnie osobom będącym na diecie bezglutenowej ale i nie tylko!

Składniki

  • 300g suchej kaszy gryczanej
  • 100g ksylitolu lub 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki domowej przyprawy do piernika
  • 30g orzechów włoskich

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ostudzoną kaszę blendujemy na w miarę gładką masę, dodajemy resztę składników i blendujemy ok. 1 minuty. Wykładamy masę do formy, pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 minut. Smacznego!


    ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA:
    https://madamekuchnia.wordpress.com

Składniki
  • 300g suchej kaszy gryczanej
  • 100g ksylitolu lub 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki domowej przyprawy do piernika
  • 30g orzechów włoskich
Składniki