Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto bezglutenowe różni się w konsystencji od klasycznego pszennego, jeśli jest z jajkami staje się znacznie lżejsze niż w wersji bez jajek - ciasto jest smaczne, delikatne, wyglądem przypomina ciasto proszkowe ale smakuje jak drożdżowe, może być bazą do innych owoców...........SMACZNEGO!!!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
ciasto bezglutenowe różni się w konsystencji od klasycznego pszennego, jeśli jest z jajkami staje się znacznie lżejsze niż w wersji bez jajek - użyłam mąki do testowania razem z drożdżami suszonymi w zestawie od "zobacz TUTAJ" , skorzystałam z dołączonego przepisu na "plecionkę" ale dodałam 2 jajka "M" aby ciasto było luźniejsze, w przepisie z książeczki jest 1 jajko = masło stopić w garnuszku i do stopionego wlać zimne mleko, do misy robota wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać aromat cytrynowy i letnie mleko z masłem hakiem robota wyrabiać ciasto z 10 minut, nakryć misę talerzem i zostawić do wyrośnięcia na ok. 1,5 godziny wyrośnięte ciasto parę razy ręką wyrobić, blaszka 30x20 cm z papierem do pieczenia, w blaszce rozsmarować ciasto ręką umyte, osuszone tuskawki układać gęsto na wierzchu ciasta delikatnie je przyciskać w ciasto piekarnik nagrzany 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, w blaszce zostawić do wystudzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem