Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie bułeczki z borówkami, bez glutenu i bez dodatku cukru
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 194
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora...
Odsłon: 29
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 31
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek be...
Odsłon: 128
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 1500
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 194
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora...
Odsłon: 29
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 31
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek be...
Odsłon: 128
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 1500
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, erytrytol, drożdże i sól. Dodaj lekko roztrzepane jajko, mleko, roztopione masło, oliwę i śmietanę. Zmiksuj i odstawi do lodówki na około 20 minut.
W małym garnku wymieszaj borówki z erytrytolem i skrobią. Gotuj na średnim ogniu do powstania konsystencji podobnej do dżemu.
Powierzchnię roboczą posyp mąką ryżową i wyłóż na nią ciasto, zagnieć je dwa razy. Podziel ciasto na 7-8 części i z każdej uformuj koło, na środek każdego ułóż nadzienie (ile chcesz), dokładnie zlep brzegi ciasta wokół nadzienia.
Bułki umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko wgnieć i dołóż nadzienie. Pozostaw na godzinę.
W tym czasie zrób kruszonkę, w średniej misce wymieszaj mąkę i erytrytol, dodaj masło i wymieszaj palcami aż powstaną okruszki, włóż do lodówki na 30 minut.
Bułki posyp kruszonką i piecz w 190°C przez 20-25 minut, do złotawego koloru.
Pozostaw do ostygnięcia