Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bezglutenowa panna cotta"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 29
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 25
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 65
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 29
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 25
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 65
Składniki
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Wanilię przetnij wzdłuż na pół. Śmietanę, mleko, wanilię i cukier umieść w rondelku. Gotuj na wolnym ogniu i doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i wyjmij laskę wanilii. Arkusze żelatyny odcedź i dodaj do masy, ciągle mieszając. Masę przelej do silikonowej formy i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Za pomocą obieraczki do warzyw przygotuj wiórki z mlecznej i białej czekolady. Ciemną czekoladę rozpuść w rondlu z łyżką wody. Rozgrzej patelnię i upraż posiekane orzechy. Panna cottę polej czekoladą, posyp orzechami i udekoruj wiórkami czekoladowymi.
Czas przygotowania: 140 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14