Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poręczna przekąska owsiana z dodatkiem mango i czekolady... Coś do kawy lub herbaty, ale przyjemne też same w sobie, bo nie przesłodzone i aromatyczne...
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Wymieszać płatki owsiane, mąkę i proszek do pieczenia. Mango i czekoladę pokroić w małą koskę. Ubić masło z cukrem, przez ok. 3 minuty, wbić jajko i ubijać jeszcze minutę. Wsypać płatki z mąką, wymieszać na wolnych obrotach miksera. Dodać mango i czekoladę, wymieszać łyżką do dokładnego połączenia składników. Uformować w blaszce prostokąt o grubości ok. 1 cm. Piec w 180°C przez ok. 25 minut. Zostawić do lekkiego przestygnięcia. Lekko ciepły prostokąt pokroić w małe prostokąty i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :D