Batoniki owsiane z suszonym mango i czekoladą

Batoniki owsiane z suszonym mango i czekoladą
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Poręczna przekąska owsiana z dodatkiem mango i czekolady... Coś do kawy lub herbaty, ale przyjemne też same w sobie, bo nie przesłodzone i aromatyczne...

Składniki

  • 100 g masła
  • 100 g cukru jasnego brązowego
  • jajko
  • 120 g mąki pszennej
  • 200 g płatków owsianych
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g suszonego mango
  • 30 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie

  1. Wymieszać płatki owsiane, mąkę i proszek do pieczenia. Mango i czekoladę pokroić w małą koskę.

    Ubić masło z cukrem, przez ok. 3 minuty, wbić jajko i ubijać jeszcze minutę.

    Wsypać płatki z mąką, wymieszać na wolnych obrotach miksera. Dodać mango i czekoladę, wymieszać łyżką do dokładnego połączenia składników.

    Uformować w blaszce prostokąt o grubości ok. 1 cm. Piec w 180°C przez ok. 25 minut.

    Zostawić do lekkiego przestygnięcia. Lekko ciepły prostokąt pokroić w małe prostokąty i zostawić do całkowitego ostygnięcia.

    Smacznego! :D

Składniki
  • 100 g masła
  • 100 g cukru jasnego brązowego
  • jajko
  • 120 g mąki pszennej
  • 200 g płatków owsianych
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g suszonego mango
  • 30 g gorzkiej czekolady
Składniki