Batoniki muesli

Przepis dnia 2011-04-17
Batoniki muesli
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Domowe batoniki, szybkie i zdrowe!!!

Składniki

  • orzechy (włoskie, laskowe), 2 garści
  • migdały lub płątki migdałowe, 1 garśc
  • słonecznik, 1 garśc
  • rodzynki, 1 garśc
  • płątki owsiane, 3 łyżki
  • jajko, 1 szt
  • miód (opcjonalnie), 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Orzechy, migdały i rodzynki kroimy, ale niezbyt drobno. Wszystkie suche składniki wrzucamy do miski, dodajemy jajko i łyżkę miodu, dokładnie mieszamy. Na blaszce (można użyć keksówki) wykładamy papier do pieczenia, a następnie masę. Masę równomiernie rozprowadzamy i dobrze ugniatamy. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu blok orzechowy dzielimy na mniejsze batoniki. Do batoników można dodać kokos, żurawinę, suszone banany i inne suszone owoce. Można je oblać roztopioną czekoladą.... Możliwości jest mnóstwo!!! Polecam!!!

Komentarze do przepisu (7)

kryska 14 kwietnia 2011
ale super przepis jutro jade po skladniki , samo zdrowie
Konto usunięte 14 kwietnia 2011
Faktycznie super,nigdy bym nie przypuszczała że można coś takiego samodzielnie zrobić.Pozdrawiam
madzikcho 14 kwietnia 2011
świetny przepis, do ulubionych ;) pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • orzechy (włoskie, laskowe), 2 garści
  • migdały lub płątki migdałowe, 1 garśc
  • słonecznik, 1 garśc
  • rodzynki, 1 garśc
  • płątki owsiane, 3 łyżki
  • jajko, 1 szt
  • miód (opcjonalnie), 1 łyżka
Składniki