Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baton energetyczny na długie wyprawy rowerowe. Używany podczas kilkugodzinnych wypraw rowerowych, głównie przeznaczony dla osób spędzających na rowerze przynajmniej 20 godzin tygodniowo, ale i nie tylko. Dobry także na inne formy wysiłku aby zregenerować zapasy energii. W sklepie jeden batonik kosztuje przeciętnie około 4-5 zł. Tutaj za około 20zł mamy ich około 10 sztuk (zależy jak kto potnie)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1590
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 109
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1590
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 109
Składniki
BAZA: Roztopić poniższe składniki w średniej wielkości rondlu na małym ogniu, aż się wymieszają. Kolejno dodawać: - olej słonecznikowy 120 ml - cukier brązowy 200 g - miód 2 łyżki stołowe - masło orzechowe 1 czubata łyżka stołowa - olejek waniliowy 2-3 ml Następnie mieszając należy dodać: - nasion słonecznika 50 g - płatków migdałowych 50 g - rodzynki 50 g - pokrojone daktyle 50 g Na koniec dodajemy około 200-250 g płatków owsianych, aż cała mieszanina się sklei i osiągnie konsystencję plasteliny (da się formować i nie będzie się rozlewać lub kruszyć).
PIECZENIE: Przenieś mieszaninę do blaszki do pieczenia pokrytej pergaminem. Około 25 x 15 cm. Ubić ciasto widelcem tak aby powierzchnia była zbita i równa. Piec w 180 stopniach C przez około 10-15 min aż górna warstwa się zarumieni. Po ochłodzeniu pociąć na batoniki, każdy batonik owijając w folię aluminiową. Batoniki są gotowe do wzięcia w podróż.