Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bataty faszerowane żurawiną i pomidorkami"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 206
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 140
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 206
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 140
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Bataty przekrój na pół. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, ułóż na niej bataty i piecz 40 minut. Możesz je lekko posmarować olejem. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, pokrój.
Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę. Do miski włóż umytą i osuszoną rukolę, pomarańczę, żurawinę, orzeszki i sezam, wymieszaj. Wszystkie sosu wlej do słoiczka, energicznie nim potrząsaj.
Z upieczonych batatów łyżeczką wydrąż środki, zostawiając dużo miąższu po bokach. Miąższ pokrój w kostkę, dodaj do przygotowanej sałatki. Nakładaj ją do wydrążonych batatów. Polej całość sosem i posyp startym parmezanem. Podawaj na zimno.Źródło: Dobry Tydzień