Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bataty faszerowane fetą"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
Bataty wyszoruj szczoteczką (nie obieraj). Owiń je folią aluminiową i włóż do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 200°C. Piecz około 40 minut.
Wyjmij warzywa, lekko przestudź, po czym przekrój je wzdłuż na pół. Środki delikatnie wydrąż łyżką. Postaraj się zostawić około centymetra krawędzi batatów.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj razem z tymiankiem i czarnymi oliwkami.
połącz z fetą. Wymieszaj z solą i pieprzem.
Nałóż farsz do wydrążonych batatów. Danie podawaj z grecką sałatką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax