Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z uszkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Grzyby umyj, namocz na noc, po czym ugotuj je w tej samej wodzie. Buraki wrzuć do wrzątku razem z cebulą i przyprawami. Gotuj je do miękkości, następnie odcedź, a do wywaru wlej wodę po grzybach. Dopraw całość przyprawami.
Posiekaną cebulę zeszklij, dodaj posiekane ugotowane grzyby i bułkę tartą. Gdy masa przestygnie, wbij jajko, wymieszaj i dopraw pieprzem oraz solą.
Mąkę i szczyptę soli połącz z odrobiną gorącej wody i olejem. Cienko zagnieć, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty. Na każdym ułóż farsz i zlep brzegi.
Wrzuć uszka do osolonej wody i gotuj, aż wypłyną. Następnie odcedź je, po czym ułóż na talerzach i zalej gorącym barszczem.
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Super TV