Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz z pieczonych buraków"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 245
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 245
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia.
Buraki wyszoruj, każdy owiń folią aluminiową. Piecz godzinę w 180°C. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Grzyby namocz, ugotuj, posiekaj (wywar zachowaj). Cebulę opiecz nad ogniem.
Wywar grzybowy i bulion wymieszaj. Dodaj buraki, cebulę i przyprawy. Gotuj na małym ogniu, aż barszcz nabierze intensywnej barwy. Dodaj całe ząbki czosnku i ocet. Przypraw solą i cukrem.
Przed podaniem barszcz odcedź, podgrzej, ale nie gotuj, bo straci kolor.Źródło: Chwila dla Ciebie