Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz na zakwasie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Buraki obierz, umyj. Duże okazy pokrój na kawałki i zalej wodą, aby je zakrywała. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Kiedy buraki są już prawie miękkie, wlej zakwas buraczany i mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Przypraw. Jeśli lubisz bardziej kwaśny smak, przypraw octem winnym. Wlej olej.Źródło: Dobry Tydzień