Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz na zakwasie"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 109
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 352
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 109
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 352
Składniki
Obrane i pokrojone w plastry buraki włóż do glinianego naczynia i całkowicie zalej je wodą z solą. Dorzuć zmiażdżone ząbki czosnku i kromkę (najlepiej pętkę) chleba.
Nakryj naczynie ściereczką i odstaw na 5 dni w ciepłe miejsce. Po tym czasie zakwas przelej przez gazę.
Opaloną cebulę wrzuć do garnka z wodą. Dołóż obrane, buraki, czosnek, przyprawy i namoczone grzybki.
Ugotowany wywar przecedź i połącz z zakwasem. Podawaj z uszkami.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax