Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz na buraczkach kiszonych"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Buraczki dokładnie umyj, obierz, pokrój na plasterki. Włóż do kamiennego garnka lub słoja, dodaj obrany czosnek i przyprawy, zalej letnią przegotowaną wodą tak, aby buraczki były w niej zanurzone. Na wierzchu ułóż kawałki chleba żytniego.
Przykryj gazą, odstaw w ciepłe miejsce na 4-5 dni. Ukiszony barszcz przecedź. Wlej do garnka, rozcieńcz wywarem jarzynowym (a przy innych okaz jach rosołem) w zależności od ilości gości. Barszczyk zagotuj. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj z uszkami.
Można go ugotować 2-3 dni wcześniej i przechowywać w lodówce bez pasteryzowania.Źródło: Chwila dla Ciebie