Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz czosnkowy na żytnim zakwasie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 248
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 248
Składniki
Zakwas: mąkę zalej litrem przegotowanej, ciepłej wody. Wyrób. Dodaj rozgnieciony czosnek, przyprawy i chleb. Przykryj gazą. Odstaw na 3-5 dni w ciepłe miejsce.
Cebule przekrój, opal nad ogniem. Buraki obierz, pokrój. Warzywa zalej wodą, dodaj przyprawy, ugotuj. Wlej pół litra zakwasu, zagotuj. Przypraw. Ewentualnie lekko ozdób śmietaną.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie