Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz czerwony z uszkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Do wody wrzucić obrane, wydrążone i pokrojone jabłka, talarki marchwi, czosnku i buraków, przyprawy i ocet, zagotować, zestawić z ognia, odstawić na dobę, przecedzić, doprawić.
Grzyby umyć, moczyć w letniej wodzie przez ok. pół godziny, ugotować, zmielić. Wymieszać z drobno posiekaną cebulą podsmażoną na oliwie, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Mąkę ze szczyptą soli zalać szklanką wrzątku, zagnieść ciasto, odstawić na 15 min. Rozwałkować, wykrawać małą szklaneczką krążki, nakładać farsz, zlepiać i gotować jak pierogi.
ok. 60 minut + kwaszenie.
Jeśli uszka nie będą chciały się kleić, wystarczy zwilżyć jeden brzeg krążka palcem zamoczonym w wodzie i mocno ścisnąć.Źródło: Twoje Imperium